Президентът на Ювентус даде своя коментар за несъстоялия се мач

Президентът на Ювентус даде своя коментар за несъстоялия се мач

Президентът на Ювентус Андреа Аниели коментира събитията около дербито срещу Наполи, което така и не се състоя поради неявяването на “партенопеите” за мача.

“Тук съм, защото е само правилно да изразим нашето мнение. Нуждаем се от яснота. Има протоколи, много ясни за ситуации като тази, която беше предвидима - че ще има един или два случая на заразени с COVID-19 в състава за мача. В този момент ние следваме протокола, одобрен от Серия “А”, според който да бъдем в изолация в структура, съгласувана със здравните власти. Това ни позволява всички ние да отидем в тази структура, да продължим да тренираме и да играем, докато редовно правим тестове. Има яснота, Федерацията работи добре с Министерството на здравеопазването, за да се уверят, че всички ние знаем какво трябва да се направи. Вчера Ювентус откри, че има два случая на COVID-19, така че всички ние влязохме в “балона”, за да сме готови да изиграем мача.
Ювентус - Наполи така и не се състоя! (хронология)
Ювентус - Наполи така и не се състоя! (хронология)
Протоколът беше изготвен от правителството. Ако влезем в ситуации с крайни сценарии, тогава можем да погледнем протокола и да разрешим индивидуалните ситуации. Фокусът остава върху обществото, разбира се, но този протокол беше изготвен, за да ни позволи да продължим с нашата професия. Дали съм бил в контакт с Аурелио Де Лаурентис? Неговото послание беше да отложим мача, което може да е правдоподобна молба, но има много ясни правила и всички трябва да се придържаме към тях. Всяка индустрия си има своите разпоредби и ако не ги следваме, това ще е грешно за нас не само като професионалисти, но и като граждани. Не зависи от мен да казвам дали правилата трябва да бъдат променени. Всичко, което мога да направя, е да следвам правилата, защото те са написани. Протоколът беше изготвен именно за да се обясни какво да се прави при положителен Тъй като участваме и в европейските клубни турнири, тестваме се три пъти седмично. Всички тестове се правят два дни преди мача. Неизбежно е всички отбори да регистрират случаи. Повечето наши, ако не и всички, бяха без симптоми, така че ако не бяхме тествани и следени толкова изкъсо, сигурно щяха да си продължат със своята работа. Какво щеше да се случи ако ние трябваше да пътуваме и здравните власти ни бяха забранили да го направим? Нямаше да отпътуваме, но не вярваме, че здравните власти биха пуснали такова изявление. Ако са го сторили, то това е било, защото очевидно са усетили, че съществуващия протокол не се следва. Според мен здравните власти не биха имали нуждата да се намесят, ако протокола, изпратен до всички клубове, се следваше стриктно”, заяви Аниели пред “Скай Спорт Италия”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти