Хаосът покрай Юве - Наполи става още по-голям

Хаосът покрай Юве - Наполи става още по-голям

Няколко часа преди началото на дербито Ювентус - Наполи ситуацията е крайно неясна. Този следобед от Италианската футболна лига официално обявиха, че няма основание този двубой да не се състои и съответно отхвърлят молбата на неаполитанците за отлагане. В същото време обаче здравният министър на страната Роберто Сперанца беше категоричен, че мач няма да има от мерки за безопасност срещу разпространението на коронавирус.

Както е известно, гостуващият тим изобщо не отпътува за Торино, позовавайки се на предписание от здравните власти в Неапол, според което е добре футболистите да останат по домовете си. Неаполитанците поискаха отлагане поради независещи от тях причини.
Мач Ювентус - Наполи няма да има - ето какво ще видим довечера
Мач Ювентус - Наполи няма да има - ето какво ще видим довечера
В същото време от Лигата са на мнение, че няма пречка за тима на Дженаро Гатузо да вземе участие в срещата и ако той не го стори, то ще отнесе служебна загуба с 0:3. Според Лигата става дума за предписание на здравните власти, а не за забрана - т.е. гостите на собствена глава решават да не се появят на терена. Дава се даже за пример отборът на Дженоа, който в миналия кръг имаше двама болни футболисти, но все пак излезе срещу Наполи на "Сан Паоло".

Проблемът е, че в редиците на Наполи има двама заразени с вируса футболисти. При Ювентус също има двама, но те са служители на клуба.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички