Кирил Ивков: В Левски само чужденците могат да мърморят (видео)

Кирил Ивков: В Левски само чужденците могат да мърморят (видео)
Легендата на Левски Кирил Ивков говори пред Sportal.bg за състоянието на клуба и националния отбор по време на турнира в памет на Сашо Костов. Според Ивков "сините" са взели правилното решение да залагат на свои юноши в състава, като смята, че един от проблемите в отбора са и чужденците в него.

"Сашо Костов всички го познаваха. Той бе прекрасен човек и прекрасен футболист, а и много обичаше да се шегува. Той беше обичан от всички - и от млади, и от стари. Винаги ще измисли нещо, за да разсмее хората. Бе прекрасен човек. Никога не е направил забележка на по-млади. За съжаление си отиде. Беше обичан и от колеги, и от публика.
Вече няма такива хора като него. Няма и да има, докато има чужденци. Да ви кажа честно, две години точно това говорих с ръководството. Да прекъснем идването на хора от чужбина, които не сме гледали и да залагаме на наши играчи. Ние имаме не по-лоши футболисти юноши. Щастлив съм, че почти целият наш отбор е от млади хора. 12 години съм играл в Левски и такъв случай няма. Не знам каква е причината да се случва това, което е сега. Важно е, че в този момент взеха най-важното решение да използваме нашите юноши.
Сутринта разбрах, че Спиерингс вече е продаден. Тук само чужденците могат да мърморят. Нашите не задават никакви въпроси. Може два или три месеца да не получават пари, но продължават да играят. Доказателство е, че децата, които са минали през Левски, си обичат клуба.
Националният отбор тръгна лошо. Последните два мача не бяха добре. Последните минути нещо им липсваше. Унгарците не съм ги гледал, но се надявам да може нещо да се направи. Доста футболисти се изпробват, дано най-накрая Дерменджиев да уцели единадесетте", каза Кирил Ивков. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти