Кокала: Фракциите да се сдобрят, случката от Пловдив не бива да се повтаря (видео)

Кокала: Фракциите да се сдобрят, случката от Пловдив не бива да се повтаря (видео)
Хасково вкара общо 12 гола на Левски и Ботев (Пд) на турнир в памет "синя" легенда (видео+галерия)
Хасково вкара общо 12 гола на Левски и Ботев (Пд) на турнир в памет "синя" легенда (видео+галерия)

Бившият капитан и старши треньор на Левски Емил Велев коментира пред Sportal TV актуални теми около "синия" отбор. Легендата на "сините" взе участие в турнира в памет на славното крило Сашо Костов. Кокала посъветва фенските фракции да заровят томахавката и да не вредят на клуба.

"Израснахме с легенди като Сашо Костов, този турнир е в негова памет. Идват хора, които са го уважавали в годините. Беше уникален човек, гледали сме много мачове и срещи, виртуоз! Винаги се шегуваше, беше над нещата, помагаше на по-младите. В последните 10-15 години съм имал по-близък контакт с него. Каквото и да се каже за него, ще е малко. Може би вече няма характери като него в българския футбол - той, Гунди, Патрата и другите са били едно поколение. Хора, които са били силни характери, затова са оставили следи след себе си - и по терените, и в живота.
Политиката за налагане на юноши е правилната, въпреки че стана доста изкуствено, но няма значение, трябва да се почне от някъде. Привличането на Цоневите, Стивън Петков, левскарският дух трябва да се върне, агресията трябва да я има във всеки един мач на Левски. Членските карти вървят добре, хората искат да помагат по всякакъв начин. Футболистите не мислят за тези неща, това е работа на управителите в клуба. Левски се стабилизира. Случката в Пловдив беше много неприятна, това не бива да се повтаря повече. Смятам, че фракциите трябва да си подадат ръце. Феновете на Левски са едни и трябва да са единни. От скандали губи единствено клубът. Това носи парични глоби. Довечера ще се играе пред празни трибуни, това е напълно излишно", каза Джеймс.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти