Прокуратурата погва Ювентус заради измамата с теста на Суарес

Прокуратурата погва Ювентус заради измамата с теста на Суарес
Обявиха изпита на Луис Суарес за невалиден
Обявиха изпита на Луис Суарес за невалиден

Италианските власти започват разследване по предполагаемо участие на Ювентус в корупционна схема покрай разкритията за корупция във връзка с изпита, който Луис Суарес държа преди дни. На 17 септември нападателят на Барселона се яви на тест по италиански език и култура в Университета за чужденци в Перуджа с надеждата да вземе сертификат “В1”, чрез който да получи и местен паспорт. С него той трябваше да си улесни евентуалния трансфер в Юве, който обаче пропадна.

Според направените разкрития Суарес предварително е знаел въпросите и е съгласувал отговорите си, за да може безпроблемно да вземе изпита. Оказва се обаче, че в основата на цялата схема стои адвокат от кантора, която работи за Ювентус - Мария Турко. Corriere della Sera разкрива, че разследващите разполагат с телефонни записи на разговори между въпросния юрист и директора на университета в Перуджа Симоне Оливиери. В тях двамата уточняват как ще протече тестът на футболиста, за да е сигурно, че той ще го вземе. Освен това е договорено изпитът на Суарес да бъде изтеглен за по-ранна дата - от първоначално планираната 22 септември на 17 септември, за да може трансферът да стане по-бързо. В знак на благодарност адвокат Турко обещава на Оливиери занапред да води и други такива играчи на Юве на изпит в учебното заведение, за да може да му се вдигне рейтинга.

Според прокуратурата това е доказателство за корупция. Оказва се, че разследващите са следили университета за такива практики - вероятно въз основа на получена оперативна информация преди това.

Междувременно резултатът от теста на Суарес беше анулиран. Самият уругавец обаче се договори с Атлетико Мадрид, закъдето не му трябва италиански паспорт.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички