Нелеп инцидент при загрявка извади фаворитката от квалификациите на "Ролан Гарос"

Нелеп инцидент при загрявка извади фаворитката от квалификациите на "Ролан Гарос"

Инцидент в зоната за загряване извади белгийката Исалин Бонавентюр от участие в квалификациите на "Ролан Гарос". Бонавентюр трябваше да бъде поставена под номер 1 в пресявките, но беше принудена да се оттегли.

Белгийката обясни в социалните мрежи, че в петък сутринта се е подхлъзнала в зоната за загряване, която малко преди това е била почистена, но оставена много мокра. "Коляното ми е изкълчено с разкъсване на предна връзка. Ще трябва да почивам между 4 и 8 седмици. Това означава край на сезон 2020 за мен. Голямо разочарование", написа 111-ата в класацията на WTA Бонавентюр.

Ситуацията много напомня на инцидента в съблекалнята с Южени Бушар (Канада) през септември 2015 година по време на Откритото първенство на САЩ. Бушар също падна на мокрия под и удари главата си, в следствие на което беше принудена да пропусне остатъка от сезона заради мозъчно сътресение и изпадна от топ 100 на световната ранглиста.

Канадката заведе дело срещу организатора на турнира от Големия шлем в Ню Йорк и през февруари 2018 година постигна споразумение за финансова компенсация заради пропуснати ползи, след като съдът постанови, че Тенис асоциацията на САЩ (УСТА) носи 75 процента вина за случилото се.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти