Наставникът на Етър се ядоса: БФС или РЗИ - нека някой да обясни! Май сме нарочени за изпадане

Наставникът на Етър се ядоса: БФС или РЗИ - нека някой да обясни! Май сме нарочени за изпадане
Обрат: РЗИ отмени карантината в Етър - мач ще има
Обрат: РЗИ отмени карантината в Етър - мач ще има

Старши треньорът на Етър Петко Петков изригна след двубоя с Локомотив (Пловдив), загубен от "болярите" с 1:3 на "Ивайло". Специалистът изрази изумление от решението на РЗИ - Велико Търново да вдигне карантината над отбора, само ден след като я наложи. Петков се върна и към мача с Левски на "Герена" от предишния кръг на efbet Лига.
Локомотив (Пд) не допусна изненада във Велико Търново (видео)
"Искам не да се оплаквам, но да започна с не толкова футболни въпроси. Ситуацията, в която ни постави ръководството на БФС и РЗИ! Нормално ли е нашият отбор да не може да тренира и изведнъж в 12 часа на обяд да се казва, че трябва да играем. Знам, че законът ни е такъв, и другото ни е по такъв начин, но това е цялата държава.

Видяхте ли на "Герена" какво се случи? Ако са ни нарочили да изпадаме, да ни го казват отсега. Забраняват ни да тренираме. Нормални ли са тия неща? Ние спазваме всички правила. Играчите се разотиват, посочват адрес, където ще са под карантина и изведнъж за 1 ден се вдига карантината, след като не сме тренирали. Представяте ли си да не тренираме 4 дни пак и изведнъж в петък да играем?!

Аз искам да ви кажа, че въобще не ми се говори за футбол. Поздравявам момчетата, дадоха всичко от себе си, имаше и младежи, на които никога няма да застраша здравето и да ги карам да играят с хора, които са по-силни физически от тях. Предния мач на "Герена" отборът заслужаваше съвсем различен резултат.

Днес можеше да се развие също по различен начин мачът. Искам да изгледам още веднъж целия мач, защото също имам съмнения за съдийството. За "Герена" обаче съм сигурен, защото гледах ситуациите. Доста странни неща се случват с нашия отбор. Много труд и много пот трябва да се хвърлят, за да изпадне Етър.

Нормално е положението при всички заразени. Спазваме правилата, но днес изпаднахме в една абсурдна ситуация, нека някой излезе и обясни. Доста неща се събраха, чакаме някакви отговори, които обикновено не получаваме. Нека някой да каже и обясни точно какви са правилата. В България виновни няма! Нека чисто спортно-технически мислим и за здравето на тия играчи", каза Петко Петков след загубата от "смърфовете".

Още от БГ Футбол

Виж всички