Още един клуб от Бундеслигата ще може да пуска хора по трибуните

Още един клуб от Бундеслигата ще може да пуска хора по трибуните

Айнтрахт (Франкфурт) получи разрешение да приветства 6500 зрители за първия си двубой от Бундеслигата срещу Арминия (Билефелд) на 19 септември. Местният здравен орган одобри плана на клуба да играе пред привърженици. РБ Лайпциг вече получи зелена светлина да приеме 8500 фенове за старта им срещу Майнц 05 през същия уикенд, но националното възобновяване на мачове пред публика не се очаква до октомври.

Айнтрахт също може да бъде домакин на 6500 отново във втория си домакински мач за сезона срещу Хофенхайм на 3 октомври, с изключение на регионалния лимит от 250 за масови събития в техния щат Хесен.

"Ситуацията не се отпусна много, но се стабилизира", заяви директорът на Айнтрахт Франкфурт Аксел Хелман за пандемията на коронавируса.

Той добави, че 33-страничната хигиенна концепция е едно от "най-големите и сложни" предизвикателства, с които се е сблъсквал по времето си с Айнтрахт.


Билетите за мачовете ще бъдат разпределяни чрез онлайн гласуване на притежателите на абонаментни карти и могат да се прехвърлят, стига присъстващото лице да предостави данни за контакт на клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички