Клоп е очарован от Минамино и смята, че развитието му протича нормално

Клоп е очарован от Минамино и смята, че развитието му протича нормално
Инатът на Ливърпул бави сделката с Байерн
Инатът на Ливърпул бави сделката с Байерн

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е доволен от привлечения през зимата Такуми Минамино. Японецът дойде от Ред Бул (Залцбург) срещу 7,25 млн. паунда, но засега е твърда резерва. Все пак в неделя той реализира гола за 1:1 срещу Арсенал в мача за “Къмюнити шийлд”.

“Разполагаме с добър отбор и е много трудно веднага да пробиеш в него - заяви Клоп. - Такуми дойде в най-трудния период от живота на всички ни, а трябваше да се адаптира към обстановката в Англия, като на всичко отгоре заради пандемията беше принуден да бъде самичък през цялото време. Но на терена той ни помага много. Винаги е било ясно, че от него ще имаме полза.”

“Минамино е супер професионалист и го доказва - добави германецът. - И не става дума само за попадението му. Той се движеше между линиите, справяше се отлично в тесни пространства, първото му докосване беше изключително и взимаше правилните решения. Купихме го, защото е в състояние да ни помогне. Но заради 1-2 добри представяния в подготовката все още не искам да бързам да го поставям под натиск с големи очаквания”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти