Български шампиони с открита тренировка за деца на плажа в Камчия

Български шампиони с открита тренировка за деца на плажа в Камчия

Младите спортни надежди на България - световната и европейска шампионка по бокс в кат. до 54 кг. - Станимира Петрова, олимпийският и двукратен европейски шампион Петър Лесов, бронзовата медалистка по борба от Рио де Жанейро 2016 Елица Янкова, националът по джудо в категория до 66 кг. Божидар Темелков, настоящият бронзов медалист от шампионата на планетата по бокс в категория до 91 кг. Радослав Панталеев, както и шампионът по бокс Даниел Асенов - Тайсъна, "златното момиче" Рени Камберова и международният майстор по шахмат Цвета Галунова направиха уникална кръгова тренировка на младежи на плажа край спортния комплекс Камчия. В него по традиция тренират спортните звезди на България. Организатори са Асоциация "Докосни дъгата" и СОК "Камчия".

Плажната инициатива включваше открити уроци по шахмат, художествена гимнастика, борба, бокс и джудо.
В уникалната по рода си тренировка, следвана от грандиозно парти на плажа, се включиха възпитаници на волейболната академия "Стойчев-Казийски" под ръководството на главния треньор на школата Велизар Пашов.
"Нашите спортисти продължават да се готвят за олимпиадата, която ще се състои другата година. Аз съм един от щастливците от поколението спортисти от 80-те години, които тази година празнуваха 40-годишен юбилей. Искам да пожелая на нашите спортисти много по-големи успехи от тези, които ние сме постигнали", каза олимпийският и двукратен европейски шампион, а сега настоящ треньор по бокс Петър Лесов.
"Шахматът е игра, която е съвкупност от наука, игра и спорт. Като спорт той ни учи да бъдем трудолюбиви и да се борим, да бъдем упорити и отдадени. Като изкуство той провокира нашето творчество и изобретателност, а като наука провокира нашите знания и умения да учим и да се трудим", каза международният майстор по шахмат Цвета Галунова.
"Надявам се именно ние да сме посланиците срещу агресията сред младите хора. Призовава всички млади хора: спортувайте, изразходвайте си негативната енергия в залите, защото България има нужда от кадри, и съм сигурен, че именно вие сте бъдещето на България", призова националът по джудо в кат. До 66 кг. Божидар Темелков.
"Боксът е спорт, който ме е изградил като личност, научил ме е на дисциплина и самообладание", каза бронзовият медалист от шампионата на планетата по бокс в категория до 91 кг.Радослав Панталеев.
Проявата е и част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация "Докосни дъгата" и Министерството на младежта и спорта - "Младите хора - Бъдещето на България - в действие", който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.
"Целта на това мероприятие е да кажем на децата, които не са само гости на живо в Камчия, но и чрез най-новите онлайн технологии, за тези млади хора, които са постигнали съществен успех в живота си, и се радвам, че тук има невероятно добра обмяна на опит между младите ни спортни звезди, и децата", съобщи директорът на СОК "Камчия" Николай Николов.
Асоциация "Докосни дъгата" и летните й инициативи се провеждат за пета поредна година съвместно със СОК "Камчия".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти