Сираков потресен - Крушарски: Мислеше, че го будалкам

Сираков потресен - Крушарски: Мислеше, че го будалкам

Легендата и президент на Левски Наско Сираков е разпитвал Христо Крушарски за ноу-хауто, с което изведе „черно-белите“ до най-успешния период в историята, в който тимът печели трофеи с бюджет на границата на Топ 6 в първенството.

След като се запознал с някои от счетоводните данни в Левски за последните години, Сираков е бил потресен от разликата между бюджета на „сините“ и този на спечелилия два пъти поред Купата на България, а наскоро и Суперкупата пловдивски клуб.

Заедно с Тити Папазов легендарният нападател е наясно с какви средства и с каква политика Локо спечели титлата през 2004 г., но в момента ставало въпрос за съвсем различно управление и генерално променена конюнктура на вътрешната сцена.

„Не ми повярва като му казах какви заплати плащам на футболистите. Мислеше, че го будалкам“, сподели пред „Меридиан Мач“ Крушарски, който отказа да разкрива повече подробности от разговорите си с ръководството на Левски, с което не крие, че поддържа добри отношения.

В момента главната задача на „сините“ шефове е не просто да намерят пари за съществуването на клуба, но и да изградят модел на работа, при който да се постигат резултати на значително по-ниска цена.

Факт е, че на „Герена“ през последните години са се прахосвали сериозни средства и има играчи, които са подписвали договори за десетки хиляди евро на месец и продължават да тежат на бюджета. Срещу това стоят три поредни загубени финали за Купата и класирания в първенството далеч под историческите стандарти.

Не е ясно дали има връзка между разговорите между ръководствата на Левски и Локо (Пловдив), но официално обявеният нов таван на заплатите на „Герена“ от 10 000 лева приравнява „сините“ с пловдивчани. Без да е официално потвърдено, толкова взимат и най-добрите изпълнители в състава на Бруно Акрапович.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти