Бербатов: Солскяер разчита на едни и същи играчи и те вече са уморени

Бербатов: Солскяер разчита на едни и същи играчи и те вече са уморени

Играчите на Манчестър Юнайтед видимо са уморени, тъй като Оле Гунар Солскяер разчита на идентичен титулярен състав в повечето двубои на отбора след рестарта на сезона. Затова най-важното е тези футболисти да си починат, за да могат да спечелят трофея в Лига Европа. Такова мнение изрази бившият голмайстор на "червените дяволи" Димитър Бербатов в своя блог в betfair. 

"Трябва да отдадем заслуженото на играчите на Копенхаген, които направиха мача много труден за Манчестър Юнайтед. Някои от футболистите на Юнайтед изглеждат малко уморени след дългия сезон. Те имат нужда от почивка.

След рестарта Оле гласува доверие на приблизително едни и същи 11 футболисти и това може да е основният фактор за тяхната умора. Изтощението е както психическо, така и физическо. Сега е важно тези играчи да си починат и да се възстановят, ако искат да спечелят турнира.

Основната част от футболистите искат да играят във всеки мач. Особено когато нещата вървят добре. Важно е обаче да се говори с играчите и да се разбере как те се чувстват. Като мениджър, трябва да си готов да даваш почивката на даден футболист, дори когато той твърди, че иска да бъде на терена. Ако срещнеш равностоен съперник, но  футболистите ти са уморени, ще имаш неприятности.

Интересно е да се види как Оле разчита на тези 11 и показва, че това са основните фигури. Други играчи получават шансове, но вече има ясна йерархия между звездите и резервите. Не трябва обаче това да продължава по същия начин. Вземете Скот Мактоминей. Сега той е на пейката, така че трябва много да работи, за да влезе в стартовия състав. Трябва да остане след тренировка, да покаже, че е готов да положи допълнителни усилия. Оле ще види и оцени това. Скот може да го направи, защото е много талантливо момче.

В този етап от надпреварата най-важното е да побеждаваш. Манчестър Юнайтед трябва да спечели още два мача и няма никакво значение как ще играе в тях, ако го направи. Умора, изтощение, стрес - всички тези фактори са от ключово значение, така че победата е много по-важна в този момент от стила.

Севиля и Интер представляват огромна опасност за Юнайтед. Интер се представи отлично срещу бившия ми отбор Байерн (Леверкузен) в понеделник. Юнайтед трябва да проучи много внимателно тези отбори", споделя Бербатов.

Още от Футбол свят

Виж всички