Надал: Уважавам играчите, които ще играят на US Open

Надал: Уважавам играчите, които ще играят на US Open

Носителят на 19 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал коментира решението си да не участва в предстоящия US Open. 

“Както всяко едно решение, това също не беше взето лековато, а след сериозно обмисляне с близките ми. В тази ситуация, според мен, всяко решение е валидно и не може да се каже, че е правилно да участваш или е неправилно да не участваш. За моето решение основната причина беше здравето, защото ситуацията в Ню Йорк не изглежда под контрол.  

Също така графикът е много сложен, защото имахме месеци без официални мачове, а после от твърди кортове ще се пренесем на клей. Има много малко време за пренастройка и ще бъде опасно за тялото ми. А и просто в личен план усетих, че в този момент не искам да пътувам до Ню Йорк. Когато се състезаваш, всичко в теб трябва да е наред, а в случая притеснението щеше да ми попречи. 

Уважавам играчите, които ще участват, защото много от тях са в друго положение и се нуждаят от пари. Уважавам всички решения, защото не трябва да се казва, че някое е грешно. Съжалявам, че турнирът в Мадрид беше отменен, а иначе се подготвям за събитията в Европа. За тялото ми е доста по-добре да се подвизавам на по-бавни настилки, но още не знам дали ще участвам в Рим”, каза Надал на видеоконференция с медии от цял свят, цитиран от “АС”.

Още от Тенис

Виж всички