Драматична победа за Ню Йорк Емпайър срещу Чикаго Смаш

Драматична победа за Ню Йорк Емпайър срещу Чикаго Смаш

Коко Вандевеге осигури победата на отбора Ню Йорк Емпайър срещу Чикаго Смаш, след като направи зверско връщане, хванало крайната линия в последния мач на Уърлд Тийм Тенис (WTT). Девет отбора в продължение на три седмици си оспорваха трофея в курорта Грийнбиър Ризърт в Западна Вирджиния. След като във финала петте сета не успяха да определят шампион, състезанието продължи, се стигна до супертайбрек най-напред до седем точки и накрая се стигна до последната точка.

При равенство 6:6 отборът на Чикаго чрез Слоун Стивънс сервираше за титлата, Коко Вандевеге направи мощно връщане от форхенд, чиято редовност беше оспорена, но безрезултатно. На видеото се видя, че ударът е докоснал задната част на основната линия, за да даде победата на Емпайър с 21-20.

Социалната дистанция и другите мерки за предпазване от COVID-19 бяха забравени, тъй като Вандевеге и партньорката й на двойки Никол Меличар се скупчиха заедно с останалите от Емпайър, за да празнуват, включително Джак Сок и белгийката Ким Клайстерс.
Емпайър, които миналата година паднаха на финала от Спрингфилд Лейзърс, изглеждаха крайно мотивирани да се поправят, след като спечелиха мъжките и смесените двойки, а при синглите поведоха с 10:6. Но четирите им точки преднина бяха набързо заличени от 18-годишниятамериканец Брандън Накашима, който отнесе Сок с 5:0, а Стивънс спря Вандевеге с 5:3, за да дадат преднина на Чикаго с 16:13 преди двойките при жените.
Чикаго Смаш се нуждаеха единствено да спасят повадането си и щяха да празнуват титлата. Но канадската красавица Южени Бушар и Бетани Матек-Сандс не успяха да се справят с Вандевеге и Меличар, които изпратиха финала до тайбрек.
Емпайър спечелиха подаването си и след това направиха пробив, за да стане 20:20 и след това се пребориха в 13-точков тайбрек.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти