Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Пранди с уникален 4-часов семинар (видео)

Пранди с уникален 4-часов семинар (видео)
Силвано Пранди: Много бих искал да видя Матей Казийски отново с националния екип на България, но... (видео)
Силвано Пранди: Много бих искал да видя Матей Казийски отново с националния екип на България, но... (видео)

Националният селекционер на мъжкия отбор на България Силвано Пранди изнесе уникална 4-часова лекция. Италианският корифей беше лектор в онлайн семинар организиран от БФВолейбол.
Трима напуснаха лагера на националния отбор
Без да спре и да поиска минута за почивка, Пранди засегна в детайли абсолютно всеки елемент от волейбола. Със специално приготвени слайдове на дълго и широко италианецът обясняваше как е най-добре да се отиграва ситуацията, как би трябвало да се реагира при грешки. Повече от 50 души следяха и задаваха въпроси, а Маестрото с още по-голямо внимание отговаряше и разясняваше. Стартът на лекцията бе системата за посрещане, която треньорът определи като най-важен компонент в играта.
Пранди продължава работа с младите състезатели, повика още двама в националния
"Много ми е приятно да разговарям с българските треньори", каза Пранди. "Представих системата, с която ще играем в националния отбор. Не е нужно треньорите да спазват нещата, които говорих. Важно е да дискутират върху тях. Всеки един треньор сам взима решенията, които смята за най-правилни в ситуацията. Благодаря на щаба ми за съдействието да направим този семинар".
Силвано Пранди: Да водя националния отбор на България е престижно за мен
В лекцията участваше и помощник треньорът на Пранди в националния отбор Николай Желязков. Освен с превод бившият национал сам даваше разяснения по отделните казуси.

Президентът на федерацията Любо Ганев изказа огромна благодарност към Пранди. Също така и към треньорската комисия начело с Людмил Найденов. Органът към федерацията бе създаден след избора на Ганев за председател. Това бе вторият онлайн семинар, а Любо изяви увереност, че следващите вече ще са на живо.

"Подобни инициативи не са правени досега", каза Ганев. "Във федерацията държим всички треньори – от тези на водещите отбори до тези на подрастващите, да бъдат възможно най-добре подготвени. Имаме много състезатели, но малко специалисти на ниво. Това е пътят. Силвано изнесе един истински урок по волейбол и за мен беше истинско удоволствие да го слушам. Целият семинар вече е записан и ще бъде качен в You Tube канала на федерацията. Всеки, който иска да го види отново, свободно може да го направи. Сигурен съм, че всеки от участниците е научил нещо ново".

Още от Волейбол

Виж всички