В Румъния за ЦСКА 1948 - ЦСКА-София: Уникален двубой, ние го чакаме от години

В Румъния за ЦСКА 1948 - ЦСКА-София: Уникален двубой, ние го чакаме от години

Румънското издание “Проспорт” е публикувало материал, посветен на предстоящия исторически шампионатен сблъсък между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София.

Северните ни съседи сравняват ситуацията в двата червени отбора с тази между КСА Стяуа и ФКСБ.

“Не само в Румъния има отбори, които се развиват отделно, въпреки че произхождат от един клуб. България се подготвя за това, което чакаме от години. Това е мач КСУ Крайова - Университатея Крайова или ФКСБ - КСА Стяуа. За тях остава малко повече от седмица за такъв уникален двубой”, пише медията, след което припомня, че ЦСКА е легендарен български клуб и разяснява как се е стигнало до разделението.

“ЦСКА, легендарният български клуб с 31 титли и 20 купи, фалира през 2016 г. заради дълг от 13 млн. евро. ЦСКА 1948 тръгва от нулата, а другият клуб купува лиценза на Литекс и продължава да играе в елита на българския футбол. ЦСКА-София играе домакинствата си на стадион “Българска армия”, а другият тим, воден от фенове и спонсори - на “Васил Левски”.

Иронията е, че в първия кръг на първенството двата отбора се изправят в директен сблъсък. ЦСКА 1948, разчитайки само на български играчи, бързо се адаптира към новата сурова реалност и забележително бързо се издигна към върха след промоции от 2017 година насам”, се казва в материала.

Още от БГ Футбол

Виж всички