Белтраме: Визията на Белчев за футбола е близка до моята

Белтраме: Визията на Белчев за футбола е близка до моята

Халфът на ЦСКА-София Стефано Белтраме даде интервю за La Stampa.

"Спечелихме право да участваме в Лига Европа и нямаме търпение за първия мач. Всички бяхме щастливи, че успяхме да си осигурим участие в Лига Европа.

Сега вече сме готови да обърнем страницата.

Дадоха ни пет почивни дни, което ми позволи да се прибера за кратко в Кандела. Сега вече се подготвяме за предстоящите мачове. Вече изиграхме първата контрола срещу Пирин. Шампионатът започва на 7 август и трябва да сме готови.

Успях да се адаптирам и да спечеля бързо доверието на треньора. В сравнение с Холандия, тук играя може би по-физически футбол, но съм щастлив от направения избор. Пандемията прекъсна за малко време първенството, но аз съм щастлив, че имам договор за още една година с ЦСКА и ще се опитам да използвам максимално този допълнителен шанс.
В отбора има някои нови играчи, смениха треньора. Стамен Белчев ми се струва много подготвен. Той харесва отборът да играе бърз футбол, с топката по земята и иска от играчите да демонстрират характер и дисциплина. Той има визия за футбола, която е много близка до моята.
Чувствам се добре. Живеем в извънредна ситуация. Малко е тежко, че започваме почти веднага новия сезон, но съм натоварен и искам да се включа от самото начало. Освен това участието ни в Лига Европа е черешката на тортата", каза Белтраме.

Още от БГ Футбол

Виж всички