Муратоглу смята, че турнирът му ще привлече по-млади фенове за тениса

Муратоглу смята, че турнирът му ще привлече по-млади фенове за тениса

Патрик Муратоглу, дългогодишен треньор на американската тенисистка Серина Уилямс, заяви, че демонстративната лига, която той помогна да стартира през юни, ще привлече нови, по-млади фенове на спорта.

С прекъсването на сезона в тениса заради пандемията от COVID-19, Муратоглу стартира Ultimate Tennis Showdown в своята академия в Ница миналия месец, като привлече играчи от топ 10, сред които Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Матео Беретини и Давид Гофен. Състезанието се отличава с по-кратък и по-динамичен формат с четири части от по 10 минути. Муратоглу отказа да обяви колко са гледали мачовете на живо в онлайн платформата, но заяви, че цифрите са обещаващи.

"Това, което мога да кажа, е, че 50 процента от нашите фенове не бяха редовни привърженици на тениса, хора, които не следяха този спорт преди UTS", каза той за агенция Ройтерс чрез видеообаждане от Франция преди последния уикенд на второто издание на надпреварата.

"Това беше първата ни цел. Втората цел беше да достигнем до по-млада публика, а средната възраст на феновете на UTS беше 30 година, така че това е изключително удовлетворяващо", добави той. Муратоглу заяви, че има положителни отзиви относно формата на мачовете.

"Не казвам, че е перфектен, защото не е. Всичко може да бъде подобрено и трябва да работим усилено, за да го постигнем, но след първото издание и сега второ е много хубаво", каза специалистът. Муратоглу заяви, че се надява да работи с ATP и WTA, за да запази жива концепцията на UTS, когато професионалните турнири се подновят след паузата заради коронавируса.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти