Анди Мъри призова за повече турнири със смесени двойки

Анди Мъри призова за повече турнири със смесени двойки
Тенисът може да бъде значително по-атрактивен, ако в календара бъдат включени повече отборни събития за смесени двойки по време на големите турнири, заяви трикратният носител на титли от Големия шлем Анди Мъри. 
В момента надпревари при смесените двойки се играят само на четирите турнира от Големия шлем.

"Мисля, че нашият спорт пропуска една добра възможност с тези неща", каза Мъри, който участва в демонстративния турнир "Битката на британците" за смесени отбори. "Например "Хопман къп" беше блестящ турнир по мое мнение. Играчите го харесваха. Играх там няколко пъти и ми хареса."

Надпреварата за смесени отбори "Хопман къп" бе заменена тази година от дебютното издание на турнира ATP Cup, но организаторите увериха, че състезанието ще се завърне в календара.


"Мачове, в които Серина Уилямс и Роджър Федерер са на един и същи корт, са блестящои за нашия спорт", каза Мъри пред британските медии. 
"Ние можем да направим това в тениса и трябва да натиснем малко повече в тази посока, не непременно всяка седмица, но от време на време би било чудесно. Бих искал да видя Рафа Надал на корта с някои от най-добрите жени. Когато гледах Роджър и Серина да играят, беше страхотно. Сигурен съм, че и на тях им беше приятно", каза още Мъри.

Още от Тенис

Виж всички