Жиру помага в кампанията на Христо Янев (видео)

Жиру помага в кампанията на Христо Янев (видео)

Световният шампион с екипа на Франция от Мондиала в Русия преди две години Оливие Жиру се включи в кампанията на Христо Янев, който събира средства за подпомагане на деца  с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

„Имаше хора от средите на футбола, с които съм говорил. За финанси не сме разговаряли, но подкрепата от някои от моите бивши съотборници и приятели на терена е много значима. В самата кампания ще се опитам да докосна всеки един спортен фен и футболен фен в България до някой от най-любимите му отбори, като се старая точно с тези мои приятели във футбола да донеса в България екипите на някой от най - големите клубове в света с автографите на целите отбори. Стилиян ми подаде ръка, Мартин ми подаде ръка, Бербо ми подаде ръка. Някои от моите бивши съотборници като Оливие Жиру също се включват наравно в тази кампания и правим всичко възможно да покажем, че на терена съществува спортна злоба, но извън терена трябва да докажем, че сме хора. Тук не става дума за отделни футболни пристрастия, а става въпрос за това, какви човеци сме ние“, коментира пред журналисти Янев днес.

Кампанията по събирането на средства за изграждането на центъра за деца, който планира да създаде Янев, върви в момента. Според Христо обаче кампанията няма да приключи само с това начинание. Планирано е провеждането на още две инициативи, които ще бъдат съобразени с мерките за предпазване от заразяване с коронавирус, а голямата цел е през декември да се състои мащабен концерт в „Арена Армеец“.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички