Пуснаха поръчката за Колежа, стадионът ще "глътне" 53 млн.

Пуснаха поръчката за Колежа, стадионът ще "глътне" 53 млн.

Поръчката за доизграждането на стадион "Христо Ботев" в Пловдив вече е пусната. Тя ще бъде на стойност 53 млн. лева, потвърди кметът на Пловдив Здравко Димитров. "Поръчката за стадион вече е пусната. Искам още веднъж да благодаря на премиера Борисов, затова че се отказа от правителствения самолет и реши да даде парите за двата стадиона в Пловдив", сподели Димитров, цитиран от "Пловдив Нюз".

"Минахме през доста перипетии, строежът беше започван и спиран. Успяхме във възможно най- кратките срокове да се справим и поръчката да е факт. Няма как веднага след обявяването на решението, поръчката да бъде пусната, защото не искам да ставам клиент на прокуратурата. До 40 дни трябва да бъде избран изпълнител и дай боже да няма обжалване, за да издадем строително разрешение и да започне строителството", заяви още кметът.

"От тук насетне трябват пет дни, за да бъде пусната от Агенцията по обществени поръчки в европейския ежедневник. До пет дни поръчката ще бъде видима за всички кандидати. В началото на септември ще бъдат отворени офертите и в зависимост от това колко фирми ще се явят ще се постараем максимално бързо да изберем изпълнител. Стойността на обекта за СМР е 53 млн. с ДДС. За 25 милиона ще бъде построен стадиона до етап мачове в efbet Лига. При последващо финансиране – от държавния бюджет или еврофондове, стадионът ще бъде завършен изцяло, с прилежащите съоръжения, и ще бъде лицензиран за мачове от евротурнирите", коментира зам.- кметът Пламен Райчев.

Срокът за завършването на строежа е 2 години след подписването на договора. "Стадионът остава общинска собственост и подаръци няма да има. Ако някой си мисли, че общината ще го даде да печели някой друг, няма как да стане. Ще се прецени как ще се отдава дали с концесия, дали под наем", заяви Зико.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички