Красен Кралев: Неприятно е това, което се случва с Дунав

Красен Кралев: Неприятно е това, което се случва с Дунав

Следя темата с Дунав и е неприятно това, което се случва. Това каза в Русе министърът на спорта Красен Кралев, помолен да коментира ситуацията около русенския клуб.

Вчера Мартин Цирков, член на Управителния съвет на Дунав, заяви, че отборът отива към разпад, а в разговор с новия собственик на клуба му било обяснено, че се отказват и подаряват акциите.

Кралев каза, че отговорността за функционирането на даден клуб е на ръководството му. Той обясни, че решение на обществеността, на града, е издържането на един професионален отбор.

Според министъра на спорта всички клубове разчитат на по-сериозна подкрепа от общините. По думите му на този етап държавата няма начин да помогне, защото става дума за акционерни дружества.

"Надявам се, че общината ще намери някакъв начин, ще търсим и ние вариант да помогнем на детските школи, защото нямат средства да стартират и тренират. Обясниха ни, че са нужни около 50 000 лева за първия полусезон, поне до Нова година", каза Кралев.
Министърът на спорта заяви, че Русе заслужава да има силен отбор, какъвто е бил Дунав преди време. Според него обществеността го заслужава.
Председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров-Кулеманс коментирa, че Дунав е пред фалит и в случая нищо не може да се направи.

Още от БГ Футбол

Виж всички