Българска тенисистка е временно със спрени права

Българска тенисистка е временно със спрени права

Българска тенисистка временно е със спрени права. Решението за наказание на Александрина Найденова е от 27 декември 2019 г.

В официално съобщение на Tennis Integrity Unit (независим орган за борба с корупцията в този спорт) се казва, че Найденова е нарушила правилника. Обикновено такива санкции се налагат за участие в уговорени мачове. Най-често съответният играч е отказал съдействие на разследващите органи.

На 24 юли (миналата седмица) от TIU съобщиха, че на Найденова е отказана отмяна на временното спиране на правата. Така тя не може да играе в официални турнири. В момента заради пандемията от коронавирус състезания от международния календар няма.

Решението за отказ е на проф. Ричард Макларън, независим експерт по антикорупция, който работи със съответните органи като TIU.

На 17 юни миналата година бяха спрени правата на братята Карен и Юри Хачатрян заради предполагаеми корупционни деяния, съобщиха тогава пак от Tennis Integrity Unit. Те са с временно отнети права да играят тенис, считано от 15 юни. Суспедирането им е свързано с разследване на TIU за предполагаеми нарушения на Програмата за противодействие на корупцията в тениса.

24chasa.bg

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти