Конте: Преминаваме през напълно различно преживяване

Конте: Преминаваме през напълно различно преживяване

Наставникът на Интер Антонио Конте коментира ситуацията, при която трябва да бъде довършен сезонът в Серия “А”, както и начина, по който отборът ще подходи за мача с Дженоа.

“Преминаваме през напълно различно преживяване, ритъмът на мачовете се промени. Играем и тренираме при много високи температури по ограничен начин само за да успеем да довършим шампионата. Това е преживяване, което се надяваме да не повторим, също така защото ще повлияе и на следващия сезон. Отвъд опонента ни, трябва да си гледаме нашия отбор и да приключим кампанията по възможно най-добрия начин. Давиде Никола е много добър треньор, който се справи много добре в позната обстановка. Той има идеи и желание. През януари те искаха да удължат своя престой в елита. Те се борят да оцелеят и ще бъде тежко.

Ние ще продължим да правим неизбежни ротации и да контролираме нашите енергийни нива, но с амбицията да печелим трите точки. Ако има наказания и контузии, ти си задължен да правиш ротации. Междувременно, при настоящата програма на мачовете от съществена важност е да правиш промени и да преценяш силите си. Дори на тренировките се понижи ритъмът. Това важи за всички отбори. Трябва да се справяш добре в това да не се изразходваш физически и психически. При всички случаи, опитваме се да се подготвим за мача тактически за възможно най-кратко време и с колкото се може по-малко направени усилия”, заяви Конте на пресконференцията си преди двубоя.

Още от Футбол свят

Виж всички