Робъртсън: Феновете ни тласкаха към тази титла през целия сезон

Робъртсън: Феновете ни тласкаха към тази титла през целия сезон
Желанието на привържениците на Ливърпул да видят отбора си шампион на Англия е висшата сила, която тласкаше отбора към титлата през целия сезон, заяви левият бек Анди Робъртсън.

"Това не се е случвало от 30 години и бихме платили с каквото имаме, за да празнуваме пред пълен стадион. Не ни е било писано, но ще има и други поводи да се съберем, а феновете рано или късно ще се върнат, защото футболът е за тях. За всеки един от тях. За всеки, който е изпитвал болка през тези 30 години. Ние го направихме заради тях, защото чакаха твърде дълго да видят този трофей", каза той за клубния уебсайт.

"Направихме го точни заради феновете и благодарение на феновете, които ни тласкаха неуморно към титлата през целия сезон. Всички тези всеобщи усилия бяха хвърлени, за да имаме шампионски банер над главите ни".

Ливърпул стана шампион и на практика на 25 юни, но трябваше да чака последното си домакинство, за да получи титлата на Англия. Футболистите отбелязаха това с 5:3 срещу Челси и събраха 96 точки, докато през миналата година имаха 97 и останаха на второ място. Този път обаче "червените" са шампиони и капитанът Джордан Хендерсън, който не игра заради контузия, вдигна още един важен трофей.

"Миналата година спечелихме Шампионската лига и получихме медалите пет минути след края на мача. Всичко стана много бързо. Този път обаче трябваше да играем и да чакаме, защото станахме шампиони твърде рано. Може би резултатите не бяха най-добрите, но играхме прилично", продължи левият бек на шотландския национален отбор. "Срещу Челси в голяма степен доказахме защо сме шампиони. След карантината допускаме донякъде глупави голове, но пък в този мач вкарахме страхотни попадения. Точно затова сме шампиони, точно затова спечелихме срещу Челси и точно затова сме толкова много пред всички други. Сега вече сме и с трофея. Няма да свалям медала няколко дни. На кого му писва да печели трофеи? На никого, никога! "Знаем, че всички отбори ще бъдат по-добри догодина, но от нас зависи дали ще бъдем отново на това място. Трябва отново да се хвърлим с всички сили за втора поредна титла и аз лично вярвам, че ще я спечелим".

Още от Футбол свят

Виж всички