ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

MotoGP с променено правило преди втория кръг за сезона

MotoGP с променено правило преди втория кръг за сезона

Организаторите на MotoGP обявиха лека промяна в правилника относно жълтите флагове, след няколко въпросителни, които възникнаха след Гран При на Испания през миналата седмица. Промените ще влязат в сила още от Гран При на Андалусия този уикенд.

Първата спорна ситуация настъпи по време на третата свободна тренировка, когато Алекс Ринс бе блокиран от Марк Маркес по време на своята финална бърза обиколка, което и не позволи на пилота на Suzuki да си осигури директно класиране за втората фаза на квалификацията и трябваше да премина през първите 15 минути. След разследване на инцидента от страна на стюардите, бе преценено, че Маркес не е направил нищо некоректно, въпреки че се е движел с ниска скорост на състезателната линия, тъй като в същия сектор е имало жълти флагове заради инцидента на Икер Лекуона, което е била и причината за ниската скорост на пилот на Repsol Honda.

Вторият проблемен момент бе в края на решителната част на квалификацията, когато Джак Милър и Алекс Ринс претърпяха инциденти на 11 завой, но много от пилотите минаха с пълна скорост през последния сектор на пистата „Херес“ и подобриха своите резултати. В същото време други състезатели върнаха газта от съображения за сигурност и съответно не подобриха своите постижения, което им отреди и по-слаби стартови позиции.

След обсъждане на всички тези инциденти по време на днешния брифинг преди втория кръг за сезона, състезателния директор и пилотите са стигнали до решение, че при всяко развяване на жълт флагов, независимо дали той ще е единичен, или двоен, всички пилоти ще трябва да върнат газта в дадения сектор. Ако се забележи подобрение на времето, то даденият пилот ще получи наказание. Самата санкция не бе определено каква ще е, но най-вероятната е преместване с определен брой места назад на старта, подобно на наказанието за идентичното нарушение във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти