ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Марк Маркес получи зелена светлина за участие тази седмица

Марк Маркес получи зелена светлина за участие тази седмица

Световния шампион в MotoGP Марк Маркес получи разрешение за участие в Гран При на Андалусия този уикенд, по-малко от седмица след като счупи своята дясна раменна кост по време на Гран При на Испания.

Испанецът претърпя операция във вторник в Барселона, като според най-оптимистичните прогнози на докторите, Маркес щеше да се завърне за Гран При на Чехия след две седмици. От отбора на световния шампион Repsol Honda, дори бяха толкова сигурни, че Маркес няма да участва този уикенд, че още в неделя след първото състезание на „Херес“, екипът на испанеца беше събрал цялото оборудване, което се използва от испанеца, а неговите механици си бяха отишли по домовете. Всички те обаче трябваше днес да се завърнат на „Херес“, а екипът на другия пилот на отбора, Алекс Маркес, разопакова оборудването на Марк тази сутрин.

Освен Марк Маркес, Кал Кръчлоу и Алекс Ринс, които също получиха контузии по време на Гран При на Испания миналата седмица и пропуснаха самото състезание на „Херес“, също получиха разрешение за участие този уикенд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти