Артета: Боли ме колко сме далече от другите отбори

Артета: Боли ме колко сме далече от другите отбори

Мениджърът на Арсенал Микел Артета сподели, че голямата разлика между неговия тим водещите отбори в Англия "боли страшно много". Испанецът обясни и причините за слабото представяне на лондончани през този сезон.

"Не бяхме постоянни. Имахме много проблеми, много неща се случиха, но в крайна сметка не бяхме достатъчно добри, за да сме сред водещите отбори. Това показва колко имаме да напредваме. Разликата между тях и нас трябва да бъде намалена наистина бързо, за да сме в позиция да се конкурираме с тези тимове", заяви Артета.

"Това е красиво предизвикателство за мен - да изведа отбора отново до тези позиции. Знам колко ще е трудно, защото виждате другите какво правят и как се развиват последните сезони. Позитивно съм настроен, че можем да го направим", допълни той

В неделя Арсенал ще изиграе последния си мач в първенството за този сезон, като най-високо класиране, до което може да достигне, е осмо място. "Артилеристите" са домакини на Уотфорд, който води оспорвана битка за оцеляване.
Артета заяви, че тимът му ще подходи сериозно към мача, въпреки че той не е от голямо значение за крайното класиране на лондончани. "Трябва да уважаваме това, че няколко отбора са в битката за оцеляване и ние сме отговорни за това", сподели наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички