Христо Янев започна изкачването на Монблан

Христо Янев започна изкачването на Монблан
Христо Янев изкачва най-високия връх в Западна Европа с кауза
Христо Янев изкачва най-високия връх в Западна Европа с кауза

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев започна ататака на най-високия планински връх в Западна Европа - Монблан (4809 м) с кауза. Янев се надява да привлече внимание към децата, които имат проблеми в комуникативното развитие. Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател на Сдружение “Седем истории”, Христо Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Повече от месец Христо се готвеше за изкачването, събираше екипировка и планираше стъпките нагоре. Днес той се изкчи до 3500 метра, утре се очаква да стъпи на височина от 3800 метра, а в понеделник трябва да стигне до върха.
“Правя това с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават”, са думите на футболната легенда и всеки, който надзърне в очите му, ще се увери, че това е истина.

Набирането на средствата за кампанията не се ограничава само с това начинание. Организират се поредица от вълнуващи събития, които ще докоснат спортните сърца на феновете на футбола с уникални трофеи от техните кумири от известни български и европейски отбори.

Дарителска сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN

Още от БГ Футбол

Виж всички