Гледай на живо

ЦСКА - София спечели дербито с Левски с 2:1 след обрат и по-добра игра

Христо Янев изкачва най-високия връх в Западна Европа с кауза

Христо Янев изкачва най-високия връх в Западна Европа с кауза

Бившият футболист от националния отбор и ЦСКА Христо Янев ще предприеме изкачване на най-високия планински връх в Западна Европа - Монблан (4809 м) с кауза.

Янев се надява да привлече внимание към децата, които имат проблеми в комуникативното развитие. Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател на Сдружение “Седем истории”, Христо Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Днес той заминава за френско-италианската граница, за да изкачи 4809-метровия Монблан, с призива за подкрепа на благотворителната кампания. Повече от месец Христо се готви за изкачването, събира екипировка и планира стъпките нагоре.

“Правя това с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават”, са думите на футболната легенда и всеки, който надзърне в очите му, ще се увери, че това е истина.

Набирането на средствата за кампанията не се ограничава само с това начинание. Организират се поредица от вълнуващи събития, които ще докоснат спортните сърца на феновете на футбола с уникални трофеи от техните кумири от известни български и европейски отбори.

Дарителска сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти