Гледай на живо

Евро 2020: Русия - Дания 0:0

Васил Божиков: Не става само с късмет, трябват и футболни качества

Васил Божиков: Не става само с късмет, трябват и футболни качества

Васил Божиков говори за престоя си в Слован (Братислава) и бъдещите цели на националния отбор.

"Не беше леко. Не само за мен, но и за много други спортисти. За хората като цяло. Както знаете, съм в чужбина. Бях сам през цялото това време. Беше тежко. Имах нужда да приключим сезона и да мога да се видя със семейството ми. За щастие никой от отбора и от целия клуб не се зарази. Поне досега. Надявам се и за в бъдеще да нямаме проблеми.

Имаше страх от неизвестността, защото в началото ти просто не знаеш за какво става въпрос. Говорят някакви неща по новините. В момента аз и отборът се чувстваме по-добре, защото влязохме в нормален ритъм. Срещаме се с хора.

Ограниченията не са тези, които бяха в самото начало. Не можехме да излизаме от вкъщи. Не можехме да тренираме заедно. Ходехме само в парка, за да тичаме и максимум веднъж в седмицата до магазина, без никакъв друг контакт с други хора. Правих си закуски, даже започнах да готвя. Задобрях в кухнята. Отделно имахме тренировъчен план, който трябваше да спазваме. По един или два пъти в деня имахме тренировки. Говорих със семейството, с приятели във видеочат. Отделно прочетох няколко интересни книги и изгледах доста филми.

Не мога да кажа дали паузата е положителна, или е отрицателна. Това ще го видим след баражите. Имаше много неизвестни. Мачовете бяха отворени. След това забраниха да се пътува и отложиха всичко. Всички спортисти между 3 и 4 месеца нямахме официален мач. Надявам се това да се отрази добре и следващият път, когато се съберем всички, да бъдем най-вече здрави и да покажем на какво сме способни. Освен късмет, трябват и футболни качества, футболно достойнство. Когато дойдат мачовете, всички да бъдем здрави, в добра форма. Да дадем максимума от себе си. Не може само с късмет", каза капитанът на Слован пред "Диема".

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти