Георги Костадинов може да не играе повече до края на сезона

Георги Костадинов може да не играе повече до края на сезона

Българският национал Георги Костадинов може да пропусне следващите два мача на клубния си отбор Арсенал (Тула), тъй като страда от хематом на дясното коляно.

Костадинов играе с болката вече две седмици, след като получи зверски удар на мача с Ахмат (Грозни) на 1-и юли. Два дни преди победата над Тамбов той дори не тренира, за да се успокои мястото. Но сам изяви желание да излезе на терена предвид решаващия характер на срещата.

"С победата над Тамбов отпадна и теоретичната опасност да изпадне отборът. Сега сме 10-и два кръга преди края. Болката наистина е нетърпима, но мой дълг е да играя в решаващите мачове на отбора и стиснах зъби, заяви Костадинов пред БТА.

Във въпросния мач той получи и жълт картон, който е осми за него през сезона и това със сигурност му осигурява един мач наказание. То сякаш идва и в най-подходящия момент, за да се възстанови коляното. Но ако рехабилитацията се проточи, то българският халф няма да играе и срещу Уфа в последния 30-и кръг на 22-и юли.

Сходно беше поведението му и преди мачовете на националния отбор през есента срещу Англия и Черна гора. Беше му счупен носа при поражението с 0:2 от ФК Краснодар, но не се подложи на операция, за да не ограничава избора на тогавашния селекционер Красимир Балъков.

"Трябва да има лоялност. Въпреки болките, играх с Динамо (Москва) и Криля Советов, а сега и с Тамбол. А когато говорим за националния отбор на България, то участието ми не подлежи на коментар, добави халфът. Именно в срещата с Динамо (Москва) Георги беше избран и за номер 1 в мача.

Още от БГ Футбол

Виж всички