Николай Киров: Знам как трябва да изглежда Арда

Николай Киров: Знам как трябва да изглежда Арда

Старши треньорът на Арда Николай Киров направи кратък обзор на представянето на тима, след като той застана начело на отбора. Пред клубния сайт и ARDA TV Киров коментира най-интересните теми свързани с отбора.

Г-н Киров, коментара ви за мача с Черно море.

– Не стояхме добре на терена, независимо, че на моменти имахме териториален натиск. Не се стигаше до точен удар към или до вратата, или добро разиграване в последните 30 метра. Там беше проблемът, както и настройката на състезателите през първата част. Не бяха агресивни, имаше твърде много брак в отиграванията и това оказа влияние на играта през първото полувреме. След почивката се нормализираха нещата, но за да отбележиш гол, трябва да стреляш във вратата и то точно.

На какво отдавате това нещо през първото полувреме и можем ли да кажем, че предисторията на мача със заразените играчи на Черно море си оказа влияние върху футболистите на Арда?

– Нормално е да бъдат притеснени състезателите, но това беше задачата през тези два дни - да ги успокоим, за да нямат притеснение в личен план. Имаше неизвестност преди двубоя, но имайки предвид, че знам потенциала на Черно море и знам как тренират юношите на клуба, исках да обясня на нашите играчи, че няма да е леко на терена. Но явно не сме намерили правилния подход, или не сме били разбрани.

Вашата равносметка за отбора на Арда, макар че вие сте само един месец в клуба. На какво трябва да се наблегне?

– За мен беше важно да се запозная с качествата на състезателите и затова дадох шанс на всички, които имат право да играят. Сега мога да кажа, че знам как трябва да изглежда отборът на Арда през следващия сезон. Въпросът е ние в селекционен план по най-бързия начин да направим така, че отборът на Арда да изглежда по по-добър начин, но в селекционен план ни чака много спешна работа, защото Арда се раздели с доста играчи. За жалост периодът е доста кратък, само две седмици до започването на другия шампионат, а представянето ни зависи от това как ще се справим със селекцията.

Към този момент двама футболисти имат подписани договори с Арда, на какви постове търсите други играчи, преговаряте ли с набелязаните от вас.

– Водим преговори, но всичко ще бъде ясно, едва когато имаме подписан договор. Търсим състезатели, гледаме, водим преговори, но проблемът при българските играчи е, че повечето все още имат действащи договори, имат още ангажименти с настоящите си отбори. Основната ни задача през тези дни е да направим така, че отборът на Арда да изглежда по друг начин.

Какво предстои сега, ще има ли почивка или започвате веднага работа?

– Екипът ми продължаваме работа, иначе ще има на определени състезатели два или три дни почивка, тъй като нямаме време за по-голяма почивка. Надявам се през това време да дойдат още селектирани състезатели, за да можем поне две седмици да имаме работа в пълен състав.

Ще имате ли лагер в Момчилград?

– Не знам дали ще има време за лагер, но ще го коментираме това. Реално ние имаме една седмица работа, след което влизаме в мачов режим, естествено ако няма някаква промяна за старта на първенството. Виждате каква е обстановката в страната, постоянно се сменят нещата и това пречи на отборите да са в кондиция, а най-много на Арда, тъй като тук се махнаха много играчи. Труден ще е периодът, но трябва да се справим със ситуацията.

Има ли вариант да изиграете поне една контрола?

– Обмисляме да има не една, две дори. Всичко зависи от това, каква бройка състезатели ще съберем, защото с тези, които имаме е трудно да изиграем две контроли. Проблемна е ситуацията, но трябва да се справим.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички