Гледай на живо

Отборът до 18 години на Славия триумфира с Купата на БФС и ще играе в младежката Шампионска лига

Иван Зайцев: Бих искал да опитам отново на плажа

Иван Зайцев: Бих искал да опитам отново на плажа

"Някои любови не свършват, правят огромни завои и после се завръщат"

. Думите на големия италиански певец Антонело Вендити звучат перфектно за голямата любов на волейболната звезда Иван Зайцев - пясъка. "Царят", както е известен, никога не е криел страстта си, като е участвал в национални турнири по плажен волейбол.
От скоро Иван Зайцев отново тренира на плажа заради действащата карантина в ограничения в Италия. Вчера Зайцев заедно с Дейвис Круминс предизвикаха Енрико Роси и Джанлука Касадей в странен мач при затворени врати и без атаки срещу блока, каквито са изискванията в момента
Иван Зайцев тренира здраво на плажа
Иван Зайцев тренира здраво на плажа
"Беше лудница. Както се случва, когато волейболист играе плажен волейбол срещу професионалистите?  Истина е, че обичам плажния волейбол повече от волейбола в зала и по тази причина ме боли, че все още е невъзможно да го играя", сподели самият Зайцев

за "La Gazzetta della Sport"

.
"В сравнение с преди 12 години, когато спечелих националното първенство, спортът се е променил. По това време играчът в защита беше висок не повече от пет фута (б.р. 152 см). Сега той е толкова висок колкото мен. Все пак, бих искал да опитам пак, но не знам до колко е възможно. Преди десет години бих казал, че ще са ми нужни 6 месеца, за да достигна нивото на световния тур. Но днес плажния волейбол е по-физически и да стигна до най-високото международно ниво, ще отнеме повече време", призна още 31-годишната звезда.
"Засега съм се съсредоточил върху Олимпиадата в Токио, а след тога ще имам само 3 години да мисля за следващата Олимпиада. Не отричам, че е хубаво предложение да участвам на нея в плажния волейбол, но е малко рано да мисля сериозно за това", завърши Зайцев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти