Хазенхютъл: Играта на Манчестър Сити е модел за подражание

Хазенхютъл: Играта на Манчестър Сити е модел за подражание

Манчестър Сити е модел за подражание на отборите, които искат да играят вълнуващ футбол, заяви мениджърът на Саутхамптън Ралф Хазенхютъл. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя в мач от Висшата лига.

"Те играят най-вълнуващия футбол, просто са невероятни. Всеки мениджър, който иска да изгради голям отбор, трябва да се учи от начина, по който те владеят топката. В това отношение Сити е сред най-добрите в света. Ако искаш да спечелиш срещу подобен отбор, трябва да тичаш повече, да се бориш повече, да работиш по-добре със и без топка. Трябва да бъдеш и по-умен от тях, защото в крайна сметка те разполагат с по-добрите футболисти на терена", каза 52-годишният треньор.

Той потвърди, че защитникът Яник Вестергор и халфът Пиер-Емил Хойберг ще пропуснат мача: "Имаме някои проблеми. Пиер все още не е готов, а Софиан Буфал няма да бъде на разположение през уикенда. Вестергор страда от мускулна травма. Ян Валери също има проблеми". При "светците" се завръща крилото Муса Дженепо, който изтърпя наказание от три мача за червен картон през март.

Още от Футбол свят

Виж всички