Гледай на живо

Евро 2020: Испания - Швеция 0:0

Сезонът в НБА ще бъде прекратен, ако се наложи

Сезонът в НБА ще бъде прекратен, ако се наложи

Остава около една седмица до заминаването на отборите от НБА към Орландо, където трябва да се проведе заключителната фаза на сезона. Проблемите обаче не спират да изникват един по един, като те са свързани изцяло с пандемията от COVID-19. Комисарят на Лигата Адам Силвър разбира, че значително разпространение на вируса може да доведе до отмяна на сезон 2019/20.

"Честно казано, не съм сигурен", отговори Силвър на въпрос какво представлява значително разпространение. "Съставили сме група от учени, лекари и експерти, които работят с нас. Ще видим как ще се справяме. Единственото сигурно е, че ако имаме много случаи, то ще се наложи да спрем. Не можеш да избягаш от вируса", заяви комисарят в интервю за TIME.

Преди няколко дни Лигата оповести, че от 302 взети проби за коронавируса 16 са положителни. Снощи станаха ясни още трима заразени, този път от Ню Орлиънс, а отгоре на всичко в момента щата Флорида е най-засегнатата точка, като само за вчера е регистрирал над 6,000 нови случая на COVID-19.

Още от Баскетбол

Виж всички