Заразен с COVID-19 играч от НБА играл тенис в Чикаго

Заразен с COVID-19 играч от НБА играл тенис в Чикаго

Три дни след като обяви, че е дал положителен тест за новия коронавирус, крилото на Сакраменто Кингс Джабари Паркър бе забелязан да играе тенис в Чикаго без предпазна маска, след като наскоро излязъл на ресторант. TMZ публикува две снимки, на които се вижда как Паркър играе тенис без маска и сподели, че снимките са били направени по-рано през деня, пише БГНЕС. Сайтът добави, че "Джабари е бил забелязан в ресторант отново в Чикаго". Докато все още не е ясно кога Паркър е дал положителна проба и какъв е точният статут на възстановяването му, клубът публикува изявление до Sacramento Bee в събота следобед, след като се появи информацията на TMZ: "Наясно сме с доклада и набираме допълнителна информация. Няма да коментираме повече на този етап".

НБА изисква всеки играч, който е дал положителна проба за COVID-19, да избягва всякаква физическа активност за минимум 14 дни. 25-годишният Паркър сподели в свое изявление в сряда, че е дал положителен тест за коронавирус "преди няколко дни" и че се изолира в Чикаго. Той добави, че планира да се присъедини към съотборниците си следващия месец в курорта "Дисни Уърлд" в Орландо, Флорида, където ще бъде подновен редовният сезон в НБА.

Съотборникът му Алекс Лен също в сряда обяви, че е заразен. Още един играч на Сакраменто - Бъди Хийлд, също е дал положителна проба. Отборите ще започнат да пристигат във Флорида за тренировъчен лагер до 11 юли, като сезонът се рестартира на 30 юли. Кампанията в НБА бе преустановена на 11 март.

Още от Баскетбол

Виж всички