Де ла Роса: Алонсо в Рено е все едно Меси да отиде в Гранада

Де ла Роса: Алонсо в Рено е все едно Меси да отиде в Гранада

Педро де ла Роса направи интересен коментар относно възможността Фернандо Алонсо да се завърне във Формула 1 с отбора на Рено. Двамата сънародници са близки приятели, но Педро сравнява възможно преминаване на Фернандо във френския тим като това Лионел Меси да подпише със скромния отбор от испанския футболен шампионат Гранада.

„За мен Алонсо да подпише с отбора на Рено в този момент е все едно Лионел Меси да премине в Гранада. Не искам да обиждам никого, това е само мое мнение“, коментира Де ла Роса.

„Фернандо много добре знае, че го ценя най-високо и всяка година се надявам да се върне във Формула 1, понеже без него на стартовата решетка не е същото. Все още има време да го направи, но се надявам да е с отбор, който да му даде болид, готов да побеждава“, завърши испанецът.

Де ла Роса беше тестпилот в Макларън при пристигането на Нандо в британския тим през 2007 година, където обаче сезонът се превърна в провал за двукратния световен шампион, който прекрати предварително договора си и напусна.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти