Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Нидерландия - Украйна 3:2

Победен кош на Любомир Недков вдъхнови ФитСпо Баскет за успех над Норт Уест-Глобал Тест

Победен кош на Любомир Недков вдъхнови ФитСпо Баскет за успех над Норт Уест-Глобал Тест

Актуалните носители на Купата и Суперкупата на НАЛБ ФитСпо Баскет трябваше да изчакат до последния възможен момент, за да излязат като победители от "Овергаз арена", след като повалиха сериозния тим на Норт Уест-Глобал Тест с финалното 62:59 (17:7, 13:22, 15:20, 17:10).


Победата за един от фаворитите в Първа дивизия дойде след успешна стрелба от тройката на Любомир Недков 2 секунди преди края на мача, която се оказа решаваща за успеха. ФитСпо Баскет продължава борбата за челото на дивизията, като вече изравни баланса си с този на Виваком - 17-4, но остава втори заради предимството в преките двубои в полза на отбора с лидер Георги Бързаков.

Двата отбора се славят с двете най-добри защити в дивизията и това се подчерта в самия мач. ФитСпо използва липсата на концентрация на опонентите си, за да стигне първи до заветната двуцифрена разлика - 15:5. Частта приключи без особена промяна в резултата, но такава имаше във втората четвърт след серия от 7:18 за играчите на Норт Уест, която им позволи да излязат напред за първи път в двубоя. Периодът приключи при точка аванс за ФитСпо - 30:29. 

Миналогодишните вицешампиони от Норт Уест не успяваха да намерят мрежичката в първите пет минути на третата част, но след това изригнаха с 12 безответни точки, които им осигуриха 6-точков аванс при 35:41. До края на частта резултатността се покачи след успешни стрелби на съперниците Леон Лалов и Иван Илчев, а частта приключи при 45:49 за Норт Уест. 

Тройка на Теодор Атанасов даде първата преднина на ФитСпо от известно време при 52:51, но така или иначе двата тима просто не се изпускаха и държаха интригата до последните секунди. Нова тройка, този път на Любомир Недков, изравни резултата за 57:57 с 1:54 на часовника, но два успешни наказателни на Лалов отново наклониха везните леко в полза на Норт Уест.

Това не притесни лидерите на ФитСпо, като първо Александров реализира две точки, за да изравни резултата, а след това Недков се възползва от това да бъде сам на тройката и наниза печелившата стрелба за мача - 62:59.

Тримата водачи на ФитСпо завършиха с по 13 точки - Любомир Недков (8 асистенции), Иван Илчев (5 борби) и Теодор Атанасов (7 борби).  За Норт Уест силен мач изигра капитанът Леон Лалов, отбелязал 19 точки и отнел 4 топки, Мариян Калчев се отчете с 15 точки, 9 борби, 4 асистенции и 5 отнети топки, а Захари Петров остави 10 пункта и 5 взети отскочили топки. 

ПРОГРАМА

КЛАСИРАНЕ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти