Бивша звезда от Индикар замесена в скандал с присвояване на пари

Бивша звезда от Индикар замесена в скандал с присвояване на пари

Бившата звезда в Индикар, Ана Беатриз, бе замесена в скандал с присвояване на държавни пари в родната Бразилия. Беатриз се състезава в щатите между 2008 и 2013, като има два успеха в Инди Лайтс (второто ниво на Индикар), ставайки първата жена с подобно постижение.

Въпросният скандал възникна, след като властите в Бразилия задържаха съпруга и свекъра на Беатриз по обвинения в присвояване на над 9 милиона бразилски реала (приблизително 1.6 милиона щатски долара), като с част от тях са финансирали и кариерата на Беатриз. Парите, които са получени от здравните власти в южноамериканската държава, са присвоени чрез компанията управляване от двамата. Тъй като Беатриз не е участвала в управлението на компанията „B3Três“, тя не е обект на разследването на властите.

След приключването на кариерата в Индикар, Беатриз се връща в Бразилия, където се състезава в местния шампионат за туристически автомобили, записвайки спорадични класирания в зоната на точките. В момента тя си е взела почивка от активна състезателна кариера, тъй като е бременна в осмия месец.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти