Завръщането на Индикар в Ричмънд бе отложено заради пандемията

Завръщането на Индикар в Ричмънд бе отложено заради пандемията

Дългоочакваното завръщане на сериите Индикар след 11-годишно отсъствие на овала в Ричмънд, Вирджиния, бе отложено поне за 2021 година, след като предвидената за 27 юни надпревара бе отменена. До това решение се стигна поради факта, че Вирджиния е един от щатите, прилагащ най-строги мерки в борбата срещу коронавирус пандемията и всякакви публични събития в него са забранени до средата на юли.

За трасето на Ричмънд това е общо втори загубен състезателен уикенд за сезона, след като тяхната пролетна надпревара от НАСКАР бе пренасочена за Дарлингтън, Южна Каролина. С отмяната на надпреварата в Ричмънд общият брой на анулираните състезания в Индикар става шест, след като подобна съдба сполетя и тези в Лонг Бийч, Барбър, Остин, Детройт и Торонто, чиято надпревара бе отложена през миналата седмица, но се очаква да не се проведе през 2020 година.

В същото време се появиха спекулации, че уикендът на „Роад Америка“ ще бъде пренасочен от 19 – 21 юни за оригиналните дати на Торонто 10 – 12 юли, като на трасето в Уисконсин ще се проведе една допълнителна надпревара в събота с цел запазване на броя състезания в сезона. Сезон 2020 в

Индикар ще започне на 6 юни по високоскоростния овал в Тексас.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички