БФС ще открие още пет терена по програмата "Хеттрик"

БФС ще открие още пет терена по програмата "Хеттрик"

Още пет терена, които са изградени от БФС по програмата Хеттрик, ще бъдат открити в следващите месеци.

Ръководството на централата в лицето на първия вицепрезидент Емил Костадинов и изпълнителният Борислав Попов откриха едно такова игрище в Пазарджик преди няколко дни.

Следващите съоръжения, за които БФС е осигурил парите, са в Сандански, във Видин, Казанлък, Силистра и в столичния жк "Свобода" (район Надежда). Графикът за официалните събития ще бъде съобразен с епидемологичната ситуация в страната и другите ангажименти на хората от БФС. В Казанлък теренът е съчетан с кафе-бар, а в Сандански е в непосредствена близост до Градския стадион. Във Видин теренът отдавна е готов, но ще се използва след официалното му откриване.

Игрищата са с ултрамодерна изкуствена настилка и са изцяло финансирани от програмата Хеттрик от УЕФА, спечелена в последните дни на подалия оставка президент Борислав Михайлов.

В шестте града трябва да са наясно, че БФС е подсигурило настилка от поколение, което се конкурира с изкуствения терен на базата на националния отбор в Бояна.

Така че детските школи или аматьорските отбори, които ще ползват въпросните терени, получават сериозно качество. Специално в Пазарджик нямат право да бъдат недоволни, защото именно Борислав Михайлов откри и предишното изкуствено игрище в града- през 2018-а година заедно със сегашния кмет Тодор Попов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички