УЕФА даде отсрочка на Левски

УЕФА даде отсрочка на Левски
УЕФА облекчи правилата за финансов мониторинг на клубовете
УЕФА облекчи правилата за финансов мониторинг на клубовете

Левски получи добри новини от УЕФА. Изпълнителният комитет на централата ще удължи сроковете за правилото за финансовия феърплей и лицензирането на клубовете за евротурнирите през следващия сезон. Това стана ясно след вчерашната видеоконференция на ръководния орган. Тези промени идват в точния момент за Левски, който се намира в тежко финансово състояние и е застрашен от отнемане на лиценза за евротурнирите. 

Всички европейски клубове ще трябва да докажат, че към 31 юли (б.а. вместо 30 юни) и 30 септември нямат просрочени задължения по трансфери към служители, социални или данъчни власти. 

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков обяви, че дълговете на клуба са близо 24 млн. лева. От тях 4,4 милиона са задължения към НАП по споразумение за разсрочено плащане, но отделно са натрупани нови 714 000 лева. Те са свързани с неплащането на осигуровки и данъци през последните три месеца, в които клубът изпадна в тежко финансово положение.
От УЕФА уточниха, че клубовете са задължени да предоставят информация за извършени трансфери към 30 юни и 30 септември.

Според промените през 2020 година няма да бъде правна оценка на финансовото състояние на отборите, като 2020 и 2021 година ще бъдат взети за един период. Това означава, че мониторингът за сезон 2020/21 ще обхваща финансовите 2018 и 2019 година. А този за кампанията 2021/22 е удължен и събира в себе си четирите отчетни периода - 2018, 2019, 2020 и 2021 година. 

От УЕФА допълниха, че с тези промени се опитват да облекчат финансово клубовете след пандемията.

"Тема Спорт"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти