В Лисабон се зарадваха от новината, че ще бъдат домакин на финалната фаза на Шампионската лига

В Лисабон се зарадваха от новината, че ще бъдат домакин на финалната фаза на Шампионската лига

Футболните фенове в Лисабон приветстваха новината от УЕФА, че градът ще бъде домакин на финалната фаза на Шампионската лига за сезона през август. Привържениците се надяват, че големият спортен турнир ще помогне на икономиката, която пострада заради панделнията от коронавирус.

"Смятам, че е страхотно. Ще бъде успех. Това е чудесно и за португалската икономика", каза 69-годишният Луис Мартинс пред Ройтерс, докато стоеше пред стадиона на Бенфика, едно от двете съоръжения в Лисабон, които ще бъдат домакини на мачове.

Сезонът в Шампионската лига беше прекъснат през март заради пандемията и ще се рестартира на 7 август. Финалната фаза ще бъде доиграна във формат финална осмица. Четвъртфиналите, полуфиналите и финалната среща ще се проведат от 12 до 23 август. Четвъртфиналите и полуфиналите ще се играят в един мач, а не както досега в две срещи, а финалът ще бъде на 23 август.

"Ако можех, вече щях да бъда вътре на стадиона. Ако можем да ходим на концерти, защо не можем да отидем на футболен мач? (Но) това е начало. Това е много добро нещо, ще помогне финансово на Португалия", заяви 42-годишната Клаудия Мартинс.

Португалия започна да премахва ограничителните мерки на 4 май. Към вчерашна дата в страната има общо над 37 300 потвърдени случая на зараза и над 1500 починали. Португалия се справяше относително добре в битката с пандемията, но в последно време се появиха отделни огнища, които властите се опитват да овладеят.Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти