Гледай на живо

Очаквайте: Официален кантар преди „MAX FIGHT 54”

Гимнастички с апел за финансова подкрепа

Гимнастички с апел за финансова подкрепа
Националният отбор по естетическа групова гимнастика за жени поднови подготовки преди дни след паузата заради пандемията от коронавирус. 
Отборът обаче има нужда от финансова подкрепа, за да проведат подготвителен лагер.
"Момичетата са двойно по-амбицирани сега. Намират се в добра форма, предвид дългото отсъствие от залата. Готвим се както за европейското първенство в Москва през октомври, така и за световното, което трябва да се проведе в София от 18 до 22 ноември. Дано обстановката в света позволи провеждането им", каза Елена Дукова в интервю за БНР.
Елена Дукова е генерален секретар на Българската федерация по естетическа групова гимнастика и член на управителното тяло на Международната федерация в този спорт. Същевременно тя е треньор и съдия от спортен клуб по художествена гимнастика Академик.
"За съжаление, заради противоепидемичните мерки нашата зала на стадион "Васил Левски" не може да бъде използвана достатъчно дълго време, колкото е необходимо. Нашето желание е да организираме лагер за отбора, каквито лагери се провеждат от федерациите във всички други спортове. Това, че нашият спорт не е олимпийски, не означава, че тези момичета не са спортисти и не са амбицирани да представят достойно България. Повечето от гимнастичките от националния отбор по естетическа гимнастика са едновременно с това и елитни индивидуални състезателки по художествена гимнастика, участват и в клубните ансамбли.

Двата спорта се допълват, но няма да крием, че на момичетата е доста тежко и тренират изключително много. За съжаление, от 2016 година ние не получаваме никакво финансиране от Министерството на младежта и спорта и определено имаме финансови затруднения. Затова нашият апел е, ако се намерят добри хора, които да уважат труда на тези момичета, да ни помогнат за организирането на този лагер в страната, за което благодарим предварително", завърши Елена Дукова.
А банковата сметка, на която евентуални спомоществователи могат да откликнат е:
Банка ОББ
БФЕГГ
Плащателна сметка:
BG64 UBBS 8888 1000 9773 59

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти