Левски на път да приключи благополучно две знакови дела

Левски на път да приключи благополучно две знакови дела

Левски е на път да приключи съдебните битки в две знакови дела, които през последните години сериозно увредиха имиджа на клуба. Става въпрос за исковете на телевизионните водещи Иван Христов и Андрей Арнаудов, а също така и на легендарния треньор на сините Станимир Стоилов. Общата дължима от Левски сума е 130 000 лева.

Първото дело на Иван и Андрей ще приключи на 2 юли 2020 година, когато съдът е насрочил заседание. Двамата известни сини запалянковци вече обявиха, че в името на оцеляването на клуба ще се откажат от дълга към тях на стойност 60 000 лева. Сумата трябваше да им бъде върната още преди няколко години, когато я бяха дали като заем за обзавеждане на фен магазина на клуба, но това така и не се случи.

Другата, още по-знакова и уронваща престижа на клуба съдебна битка - тази срещу бившия треньор на сините Станимир Стоилов, е за 70 000 лева. Делото, което е на втора инстанция, трябва да продължи през септември тази година.

Очакванията са след идването на новия собственик Наско Сираков двете страни да постигнат споразумение и то да бъде прекратено.

Любопитното в случая е, че именно новият бос на Левски е основен свидетел по иска на Мъри и с показанията си подкрепя треньора.


Предвид тежкото финансово състояние на клуба е твърде вероятно Станимир Стоилов да направи жест, опрощавайки дълга от 70 000 лева. Преди това той имаше план да дари парите за изграждане на “Небесен сектор “Б” на “Герена” и за мемориал, с който да бъдат почетени големите футболисти в историята на българския гранд, които не са между живите.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти