Младата звезда на Бреша: Балотели не е провален талант

Младата звезда на Бреша: Балотели не е провален талант
Полузащитникът на Бреша Сандро Тонали отрече, че смята Марио Балотели за провален талант, но призна, че прилича повече на други футболисти извън терена. Предполага се, че Балотели ще напусне със сигурност "лъвовете" преди края на сезона след като футболистът започна да пропуска тренировките на отбора. Въпреки това обаче младата звезда на тима остава привърженик на нападателя, но загатна, че става въпрос само за работата му на терена, а не и извън него.
Бреша уволни Балотели
Бреша уволни Балотели
“Дали го виждам като провален талант? Не, виждам го, спирам се и си казвам: “Какъв талант””, признава младият играч пред Gazzetta dello Sport. “По време на тренировка той прави неща, които много малко играчи могат. Защо да се е провалил? Той е играл за невероятни отбори, отбелязал е много голове и е печелил купи. Той обича нас, младите, когато сме на тренировки. На 30 г., той е един от по-възрастните и ни дава хиляди съвети. Малко се държи като баща. Един от най-опитните е. Като изключим това, смятам, че повече следвам примера на Даниеле Гасталдело или Даниеле Десена”, допълва още Тонали.
20-годишният футболист е фен на Милан от дете и разкри как почти е подписал с отбора на “росонерите”. “Ломбардия Уно (първият му отбор - б.р.) поддържаше връзка с Милан. На всеки два или три месеца, пет или шест деца от отбора бяха пращани да тренират с децата на Милан. Не бих казал, че ме отрязаха. Всъщност въобще не ми обърнаха внимание. Може би бях прекалено малък”. Накрая Тонали разкри, защо Гатузо е негов модел за подражание: “Бях поразен от неговата решителност и щедрост. Ако раздели решителността си на 10, щеше да има достатъчно да стигне за всички останали негови съотборници. Не се страхуваше от никого”, завършва талантът.
ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички