Трефъл (Гданск) обяви трансфера на Мариуш Влазли (видео)

Трефъл (Гданск) обяви трансфера на Мариуш Влазли (видео)
Ръководството на Трефъл (Гданск) даде "зелена светлина" за трансфера на Мариуш Влазли
Ръководството на Трефъл (Гданск) даде "зелена светлина" за трансфера на Мариуш Влазли

Един от най-добрите полски волейболисти в историята Мариуш Влазли ще бъде играч на Трефъл (Гданск) от 1 юли, съобщиха официално от клуба. През март 36-годишният опитен диагонал обяви, че след 17 години вярна служба напуска гранда СКРА Белхатов, но договорът му изтича официално в края на месеца и веднага на 1 юли ще подпише контракт с Трефъл за сезон 2020/21.

Така Влазли ще се събере отново със своя добър приятел Михал Винярски, който е старши треньор на Трефъл. Винярски и Влазли са играли заедно в периодите 2009-2013 и 2014-2017 година с цветовете на СКРА Белхатов. Освен това, след края на спортната си кариера Винярски остана в клуба като помощник-треньор. Заедно те стигнаха и до титлата на Мондиал 2014 и среброто на световното първенство през 2006 година с националния отбор на Полша.

"Това, разбира се, е голяма промяна за мен, защото тези 17 сезона в Белхатoв бяха придружени от много големи емоции и не е лесно да напусна това място след такова време. Любопитен съм обаче и за новите предизвикателства, които очаквам с нетърпение в новия град и клуб. Чувствам, че съм напълно готов за тази промяна. Говорих много с Михал Винярски и разбира се благодарение на него дойдох в Гданск, но когато взех това решение, исках и да е подходящо за семейството ми и децата ми. Трефъл има един от най-добрите волейболни центрове за деца и младежи, където синът ми ще може да израсте, а Гданск е прекрасен град. Всъщност, анализирайки различните аспекти на тази промяна, открих само позитиви", споделя Влазли пре клубния сайт на Трефъл.

"Би било грехота да не се възползваме от тази възможност, когато един от най-добрите нападатели в полската лига, както и света, иска да се присъедини към нашия отбор, знаейки нашия бюджет и знаейки, че не сме клуб, който може да си позволи  големи договори. Убеден съм, че целият отбор ще се възползва от опита на Мариуш и той ще бъде водещата фигура на Трефъл (Гданск) в предстоящия сезон. Много съм щастлив, че имаме Мариуш в редиците си", каза пък Михал Винярски.
"Считам трансфера на Мариуш Влазли за един от най-важните моменти в 15-годишната история на нашия клуб. Искам да благодаря на община Гданск, на компанията Трефъл и на всички наши спонсори и партньори, че заедно можем да развием волейбола в Гданск. През последните 15 години създадохме клуб, който макар да не е един от лидерите в лигата във финансово отношение, привлича толкова големи имена на полския волейбол, колкото Михал Винярски преди година, а сега Мариуш Влазли. Много съм щастлив, че освен млади играчи от нашата школа имаме икони като Мариуш Влази в редиците на Трефъл. Убеден съм, че ни предстои много интересен сезон, изпълен с големи емоции", призна от своя страна и президентът на клуба Дариуш Гадомски.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти