Гледай на живо

"Sportal Studio Live" Анализът на Владимир Стоянов и Валери Божинов за лагера на Левски в Дубай

Shell и Ferrari стимулират въображението на децата

Shell и Ferrari стимулират въображението на децата

Специалистите са установили, че сглобяемите играчки, каквито са моделите на Shell, се превръщат в добра възможност за развитие на пространственото мислене и креативността у децата.

Занимателни и развиващи редица умения у децата, сглобяемите играчки се превръщат в добра възможност не само за укрепването на индивидуални умения като фината моторика, концентрацията на вниманието, пространственото мислене и креативността, но предоставят и възможност децата да общуват помежду си, да се учат как да представят и отстояват идеите си в екип. Това се постига и с уникалната колекция на Shell от модели на най-емблематичните автомобили Ferrari, които се слобяват от блокчета LEGO. В тях е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез дърпане назад, създаван някога от компанията. Малките шедьоври гарантират забавление за цялото семейство и могат да бъдат закупени до края на месец август на атрактивна цена при зареждане на минимум 15 литра от висококачествените горива Shell.
 
„Пресечната точка между деца и възрастни в настоящата кампания на Shell находчиво събира родители и деца, които пътуват заедно, откривайки всеки по свой начин темите за играта, автомобилите и безопасността на движението на пътя. Конструкторите стимулират въображението на децата и от обикновени потребители ги превръщат в истински създатели на своите игри - сподели Владимир Иванов, психолог и психотерапевт, работещ с деца и семейства - Осигуряването на интересно занимание за децата, докато родителите им шофират на дълъг път гарантира необходимото спокойствие и приятна обстановка за всички пътници и особено за шофьорите”.
Промоцията събира три водещи световни компании – Shell, Ferrari и LEGO – във вълнуващо пътешествие през историята на автомобилите Ferrari. Тя отбелязва продължаващото повече от 60 години технологично партньорство между Shell и Ferrari и споделената им страст към отлично представяне и иновации. То дава възможност на компанията да тества нови горива в екстремни условия и да подобрява мощността и работата на двигателя.
Легендарната колекция включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), „състезателите“ Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX. Изненадата в групата идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – основен играч в състезателния отбор на Ferrari. Въпреки че  теглото на всяка количка е около 30 грама, с едно дърпане тя може да измине минимум 2 метра.
Shell и LEGO работят по създаването на миниатюрния механизъм за задвижване на моделите в продължение на повече от 18 месеца. Проектирането му е вдъхновено от  страстта за постигане на подобрена ефективност чрез авангардни технологии – основополагащ принцип при създаването на горивата Shell V-Power Nitro+. Задвижващият „мини-механизъм“ е достатъчно мощен, за да може всяка от количките да развива максимално висока скорост. Моделите са много подходящи за състезания между най-запалените почитатели.
При зареждането на минимум 15 литра от високотехнологичните горива Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Diesel или Shell V-Power Nitro+ Racing клиентите на Shell могат да закупят един от шестте LEGO модела на автомобили Ferrari на атрактивна цена - само за 2,99 лв./количка. Клиентите на Shell могат за закупят моделите Ferrari и при зареждане на минимум 15 литра от икономичните горива Shell FuelSave 95, Shell FuelSave Diesel или Shell Autogas на цена 3,99 лв./количка.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти