Халф на Астън Вила засипа с похвали Сашо Тонев

Халф на Астън Вила засипа с похвали Сашо Тонев

Халфът на Астън Вила Фабиан Делф засипа с похвали новия си български съотборник на "Вила Парк" Александър Тонев. Родният национал се присъедини към Вила това лято, след като до миналия сезон бе футболист на полския Лех (Познан).

"Много съм впечатлен от Александър. Футболистите, играещи еднакво добре с два крака, са голяма рядкост в наши дни. Наистина е така - той е страхотен и с двата крака", сподели пред официалния сайт на бирмингамци Делф.

"Той е много мощен играч. Силен е, остър. В негово лице имаме още една истинска заплаха за противниковите врати. Срещу Малага той направи 2 асистенции", продължи с хвалбите по адрес на Тонев халфът на Вила.

"За феновете би трябвало да е удоволствие да го гледат как играе, защото той притежава нещо специално. Той умее да използва и двата си крака еднакво добре - това е една негова отличителна черта. Способен е да изстрелва бомби към вратата и с двата крака. Няколко пъти на тренировка той изстреля топката в мрежата, в горния ъгъл и аз си помислих: "Уау! Не го очаквах!". Наистина вярвам, че за феновете ще е вълнуващо да го гледат как играе", каза още Делф.

"Той се установи в клуба много добре. Намираме се в прекрасни отношения - цялата група от футболисти. Много сме близки и си общуваме на и извън терена. Сега той е част от групата. Вече е едно от момчетата. Говоря с него през цялото време, опитвам се да му помагам да преодолее езиковата бариера, но той напредна много и вече не му трябва кой знае каква помощ в това отношение. В последните месеци той подобри страшно много английския си. Справя се блестящо. "Вината" е основно на нашия пресслужител Лорна МакКлеланд. Дайте му още 2-3 месеца и той ще говори гладко английски", завърши Делф.

Още от Футбол свят

Виж всички